Ontdek onze KORTINGEN
terug
Weegschaal Tanita BC545N
Levering 2 - 3 werkdagen
€ 239,00 € 199,99

Weegschaal Tanita BC545N

Nummer 2 van de meest verkochte Lichaamsanalyse weegschalen
Levering 2 - 3 werkdagenNog 1 exemplaar beschikbaar!
€ 239,00 € 199,99

Gratis bezorging vanaf € 50

Weegschaal Tanita BC545N Tanita Tevens vetmeter is dit de meest innovatieve personenweegschaal voor analyse van het lichaam die aparte lichaamsdelen en vet weegt. Lichaamsanalyse weegschalen 545N/TA0041 10002663

Eigenschappen Weegschaal Tanita BC545N

Tanita BC-545N

De Tanita BC545N Segmental Body Composition Monitor meet niet zoals andere weegschalen met lichaamsanalyse slechts het onderlichaam, echter ook de arm- en rompsegmenten.


Hoe werkt het?

Je staat op vier elektroden en je pakt de hand-elektroden van de uitrekbare verbindingskabels. Via 8 hand- en voetelektroden zendt de Tanita weegschaal BC545N een signaal door het gehele lichaam.

Door middel van de Bio-Impedantie-Analyse wordt de elektrische weerstand op verschillende verbindingspunten gemeten: van voet tot voet, van hand tot hand, linker hand naar rechter voet, rechter hand naar linker voet en linker hand naar linker voet.

Deze gesegmenteerde meting, die voor armen, benen en romp aparte waarden vaststelt is zeer nauwkeurig en zorgt ervoor dat het lichaam 100% gedekt is. Een vergelijk met vorige meetgegevens is mogelijk (recall)


https://i1.ytimg.com/vi/DtRvKWNAVRg/hqdefault.jpg
play


 
Wat is het InnerScan concept?

Tevens gaat de Tanita BC545N uit van het InnerScan concept en dit concept biedt een gedetailleerde kijk op uw gezondheid.

Naast spiermassa, percentage vocht en lichaamsvet beschikt de innovatieve weegschaal over meerdere exclusieve functies. Onder andere de botmassa, lichaamsbouw, orgaanvet en stofwisselingsleeftijd.

Tijdens het meten van de stofwisselingsleeftijd wordt tegelijkertijd de BMR van het lichaam vastgesteld. Deze waarde bepaalt met welke leeftijd het lichaam van de gebruiker overeenkomt. Is de aangegeven leeftijd hoger dan de eigenlijke leeftijd, dan raad de weegschaal aan de BMR door middel van sporten te verhogen.

Door een toename van sportieve activiteiten zal spierweefsel worden opgebouwd, hierdoor zullen meer calorieën worden verbrand waardoor de stofwisselingsleeftijd zal dalen. Bij het meten van orgaanvet wordt uitsluitend het lichaamsvet gemeten, dit is inclusief de vitale organen in romp en maag. Ook deze waarden zijn van belang omdat door een hogere waarde van het orgaanvet het risico op een hoge bloeddruk, hartaandoeningen en diabetes kan toenemen.


Extra's

De Tanita BC545N beschikt over een overzichtelijk 32mm LCD-display en een geheugen voor 4 personen en is bovendien ook geschikt voor het meten van kinderen. Op deze manier kunnen ouders vaststellen of het percentage lichaamsvet van hun kinderen (vanaf 5 jaar) zich in het gezonde gedeelte bevindt.

Een andere kenmerk van deze premium weegschaal van Tanita is de grafische weergave van het verloop, die naast alle gegevens het verloop in dagen weergeeft. Met één druk op de knop wordt het verloop in weken (52 weken) en maanden (36 maanden) weergegeven.


Eigenschappen

· Segmentele uitlezing van elk lichaamsdeel, arm, been en romp
Tanita-BC-545N-2

· Vetpercentage
· Vochtpercentage
· Orgaanvetwaarde
· Botmassa
· Ruststofwisseling
· Stofwisselingsleeftijd
· Spiermassa
· Fysieke conditie
· Atleetstand
· Gezonde range voor kinderen
· Vergelijking met vorige meetgegevens (recall)
· Weegvermogen 150 kg / 100 g indeling (tevens mogelijkheid tot wegen in lbs)
· Fraai uitgevoerd weegplateau
· Weergave vetpercentage 0,1% nauwkeurig
· Weergave lichaamsvocht 0,1% nauwkeurig
· 5 geheugentoetsen voor gegevensopslag van 5 personen
· Functie "alleen wegen"
· Gaststand
· Ook voor kinderen vanaf 7 jaar (i.v.m. bepalen vetpercentage)
· vergelijking van het gemeten lichaamsvetpercentage met de gemiddelde waarde van een overeenkomstig gezond persoon in dezelfde leeftijdscategorie


N.B.: Dit apparaat niet te gebruiken door personen die een inwendig elektronisch apparaat dragen, zoals bijv. een pacemaker. Deze weegschaal kan de werking van een dergelijk apparaat beïnvloeden.
 
Dé gids om uw lichaam beter te kennen

Productvergelijking Weegschaal Tanita BC545N

Scroll om meer producten te bekijkenScroll om meer producten te bekijken

Belangrijkste eigenschappen
Prijs€ 239,00€ 199,99
Prijs€ 299,00€ 189,99
Prijs€ 259,00€ 189,00
Prijs€ 199,95€ 184,99
BezorgingLevering 2 - 3 werkdagen
BezorgingLevering 2 - 3 werkdagen
BezorgingLevering 2 - 3 werkdagen
BezorgingLevering 2 - 3 werkdagen
GebruikThuisgebruik
GebruikThuisgebruik
GebruikThuisgebruik
GebruikThuisgebruik
MerkTanita
MerkTanita
MerkTanita
MerkTanita
Gewicht3,52 Kg
Gewicht3,15 Kg
Gewicht2,5 Kg
Gewicht2,6 Kg
Garantie3 jaar
Garantie3 jaar
Garantie3 jaar
Garantie5 jaar
Belangrijkste eigenschappen
In segmentenJa
In segmentenJa
In segmentenNee
In segmentenNee
Vet %Ja
Vet %Ja
Vet %Ja
Vet %Ja
SpiermassaJa
SpiermassaJa
SpiermassaJa
SpiermassaJa
Gegevens uit te lezen.Nee
Gegevens uit te lezen.Ja
Gegevens uit te lezen.Ja
Gegevens uit te lezen.Ja
Water %Ja
Water %Ja
Water %Ja
Water %Ja
Visceraal vetJa
Visceraal vetJa
Visceraal vetJa
Visceraal vetJa
BotmassaJa
BotmassaJa
BotmassaJa
BotmassaJa
Metabolische leeftijdJa
Metabolische leeftijdJa
Metabolische leeftijdJa
Metabolische leeftijdJa
BMIJa
BMIJa
BMINee
BMIJa
BMRJa
BMRJa
BMRJa
BMRJa
Elektroden8
Elektroden8
Elektroden4
Elektroden4
AtleetstandJa
AtleetstandJa
AtleetstandJa
AtleetstandJa
DCIJa
DCIJa
DCIJa
DCINee

Bezorgen Weegschaal Tanita BC545N

 • LeveringskostenGratis thuisbezorgd
 • Verwachte levertijdLevering 2 - 3 werkdagen
 • VoorraadNog 1 exemplaar beschikbaar!De informatie over de voorraad van het product wordt constant bijgehouden, fouten voorbehouden.
 • Levering inWij leveren in heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden tot aan de eerste drempel, op de begane grond.

Als je je bestelling vóór 14.30 uur (maandag t/m vrijdag) plaatst en op hetzelfde moment betaalt, zullen we deze dezelfde dag verzenden.

Bij fitnessdigital hebben we graag tevreden klanten en weten we dat extra kosten niet gewaardeerd worden. Daarom berekenen wij bij fitnessdigital geen bijkomende kosten, en zijn de verzendingskosten GRATIS voor al onze producten bij bestellingen van meer dan 50 Euro. Bij fitnessdigital hechten wij tevens veel belang aan de verzending en doen wij steeds onze uiterste best om de beloofde leveringstermijn na te leven. Daarom werken wij met leidinggevende transportbedrijven zoals TNT, DHL, UPS, GLS en GEFCO.

 • In het geval van een bestelling van meerdere producten, kan het zo zijn dat u de producten op verschillende tijden thuisbezorgd krijgt, omdat voor alle producten wordt gezocht naar een zo snel mogelijke levering.
 • In principe overhandigen de transportondernemingen de bestellingen tot aan de eerste drempel op de begane grond. Gelieve er rekening mee te houden dat de transportonderneming uw bestelling niet tot een etage in uw woning zal brengen en de producten niet zal installeren.

Als u op het moment van de aflevering van de bestelling niet thuis bent, laat het transportbedrijf een bericht voor u achter en zullen zij contact met u opnemen om een tijd af te spreken voor de aflevering van de bestelling. Bij levering door de transportonderneming vragen wij u het volgende te controleren:

 • Dat het aantal pakketten overeen komt met de leverbon. Is dit niet het geval, noteer dit dan op de leverbon vooraleer voor ontvangst te tekenen.
 • Dat de verpakking geen tekenen van vervorming of schade vertoont. Is dit het geval, noteer dan eventuele beschadigingen op de leverbon en neem contact met ons op.

 • 3 jaar
 • officieel dealer

Als de garantietermijn op het product langer dan twee jaar is, wordt dat aangegeven in de productbeschrijving.

Tanita fabriceert weegschalen en body composition analyzers voor zowel de professionele als de consumentenmarkt. Tenzij aangegeven dat het gaat om een product specifiek voor SemiProfessional of Professional gebruik zijn de Tanita producten aangeboden door fitnessdigital geschikt voor consumenten. Dat wat wil zeggen dat de garantie vervalt wanneer de factuur op naam van een bedrijf staat of wanneer het product op professionele wijze gebruikt wordt.Garantie

fitnessdigital is officieel dealer, dat betekent dat wij

garanderen dat:

 • Het product nieuw is.
 • Het product in de originele verpakking zit.
 • Omdat wij officieel dealer zijn, aftersales service geven van alle producten van dit merk.

Het merk

tanita

Gedurende meer dan 70 jaar, heeft Tanita Corporation (Japan), producten van hoge kwaliteit geproduceerd. In de laatste 40 jaar echter, zijn weegschalen en Body Composition Analysers de speer van het bedrijf geworden.

In 1992 produceert Tanita als eerste, weegschalen die ook de lichaams-samenstelling kan meten. Wereldwijd zijn er al meer dan 25 miljoen exemplaren verkocht en daarmee is Tanita wereldmarktleider als producent en ontwikkelaar van Body Composition Analysers.

De specifieke Tanita BIA-methode (Bioelectrical Impedance Analysis) is de meest eenvoudige en snelste van alle huidige meetmethoden en geeft het minste ongemak. Het meet de elektrische weerstand (impedantie) van het lichaam, waardoor vervolgens het lichaamsvetpercentage kan worden berekend. Als de te meten persoon met blote voeten op de voetelektroden van het weegplateau gaat staan, wordt er een niet voelbaar en ongevaarlijk zwakstroomsignaal door het lichaam gestuurd. De Tanita rekent dit direct na de meting razendsnel uit, zodat het na enkele seconden in het display kan worden afgelezen.

De nauwkeurige Body Composition Analysers van Tanita zijn het resultaat van meer dan 15 jaar wetenschappelijk onderzoek naar BIA en lichaamssamenstelling in samenwerking met de meest gerenommeerde onderzoekscentra overal ter wereld.

tanita

Betaalmogelijkheden Weegschaal Tanita BC545N

iDealZonder extra kosten

Met deze betaalmethode kunt u direct tijdens het bestelproces de betaling afhandelen met uw eigen bank, in uw vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes.

OverboekingZonder extra kosten

Uw bestelling wordt geleverd zodra het bedrag via de overboeking door ons is ontvangen. Uw bestelling wordt verzonden zodra die compleet is. Alle overboekingen dienen in Euros te zijn. Vermeld bij uw overschrijving altijd uw ordernummer.

Bankgegevens

 • Bankgegevens: Rabobank
 • Rekeningnummer: 151281955
 • IBAN: NL15 RABO 0151281955
 • BIC: RABONL2U

Onder remboursZonder extra kosten

U ontvangt uw bestelling op het door u geleverde adres en op dat moment betaalt u de bestelling contant aan de deur (Alleen voor bestellingen vanaf 150 €).

CreditcardZonder extra kosten

Betaal uw bestellingen veilig met creditcard (Visa, MasterCard en American Express).

Creditcard

Met creditcard (Verified by Visa / Mastercard SecureCode)

PayPalZonder extra kosten

Uw bestelling wordt geleverd zodra wij bevestiging van PayPal ontvangen van betaling van het totaalbedrag van uw bestelling. Wat is PayPal?

In bepaalde gevallen (bij beperkte of onjuiste klantgegevens) kan een specifieke betaalmethode gevraagd worden van de klant of kunnen meer officiële documenten gevraagd worden

De verzendkosten, de levertijd en het feit dat de bezorging gratis is is onafhankelijk van de betaalmethode die u kiest

Vraag aan expert over Weegschaal Tanita BC545N

Hier vindt u vragen en antwoorden van klanten en experts.
10 Vragen 10 Antwoorden

Vragen? Neem contact met ons op.

10 Vragen
is deze weegschaal ook geschikt voor gastmetingen? Of kunnen enkel de 5 bewaarde profielen metingen doen?Vraag van Steffi uit HerentalsWeet u het antwoord? Geef het hier.1 Antwoorden

Inderdaad is deze weegschaal geschikt om gegevens van maximaal 5 personen op te slaan.Beantwoord door fitnessdigital.com

werkt dit ook met apple pc? of alleen windows?Vraag van yildirim uit amersfoortWeet u het antwoord? Geef het hier.1 Antwoorden

Hallo, Nee, wij kunnen niet garanderen dat deze met Apple PC ook werkt. Wineke Beantwoord door FitnessDigital.com

Beste, ik ben zeer tevreden over de weegschaal Tanita BC545, maar vind het wel vervelend dat je de spiermassa niet in % ziet, want dan kan je dit niet vergelijken met de aangeven tabellen.. mvg Vraag van silvia vermote uit wevelgemWeet u het antwoord? Geef het hier.1 Antwoorden

Hallo, Spiermassa is het totale gewicht van de hoeveelheid spieren in het lichaam, dat wordt inderdaad niet in % uitgedrukt. Wineke Beantwoord door FitnessDigital.com

Bij het wegen vraag ik me af wat een gezonde botmassa zou moeten zijn? Bij mij geeft hij 2. 7 aan en dat is niet geloofwaardig?.Vraag van Irene van Rijsewijk uit EindhovenWeet u het antwoord? Geef het hier.1 Antwoorden

Hallo, De botmassa is het gewicht van alle botten in het lichaam. Gemiddeld gewicht botten: - vrouwen tot 50 kg: 2,0 kg - vrouwen van 50 kg tot 75 kg: 2,4 kg - vrouwen van 75 kg of meer: 3,0 kg - mannen tot 65 kg: 2,7 kg - mannen van 65 kg tot 95 kg: 3,3 kg - mannen van 95 kg of meer: 3,7 kg Wineke Beantwoord door FitnessDigital.com

Mijn Tanita laat ineens geen KILO'S meer zien, maar LBS. Hoe krijg ik deze weer in de gewone normale kilostand? Graag hoor ik van u.Vraag van G.Wilmink uit NijmegenWeet u het antwoord? Geef het hier.1 Antwoorden

Hallo, Op de weegschaal zit de "gewicht veranderen" mogelijkheid, hierop kunt u drukken en dan kunt u van KG/LB/ST LB veranderen. WinekeBeantwoord door FitnessDigital.com

Wat wordt er nou precies gemeten bij het vochtpercentage? Is dit het gehalte binnen/buiten de cellen of beiden? Vraag van Wendy Bond uit volendamWeet u het antwoord? Geef het hier.1 Antwoorden

Hallo, Lichaamsvocht: het gewicht van het vocht wat het lichaam vast houdt. Lichaamsvocht %: het percentage vocht in het lichaam. Gezond vochtpercentage: - vrouwen tussen 45% en 60% - mannen tussen 50% en 65% WinekeBeantwoord door FitnessDigital.com

Waarom meet hij alleen tussen de 12 en 50 jaar de metabolische leeftijd? Vraag van saskia de groot uit amstelveenWeet u het antwoord? Geef het hier.1 Antwoorden

Hallo, Omdat dit geen werkelijke leeftijd is. De metabolische leeftijd functie van de weegschaal berekent uw basale metabolisme (het minimale energieverbruik van een persoon die zich in een toestand van rust bevindt om alle organen doeltreffend te laten functioneren, zoals uw ademhalingsorganen, bloedvatenstelsel, zenuwstelsel, lever, nieren en andere organen ) en duidt de gemiddelde leeftijd aan die hiermee geassocieerd wordt. Als uw metabolische leeftijd hoger is dan uw werkelijke leeftijd, dan is dit een aanduiding dat u uw basale metabolisme moet toenemen. Meer lichamelijke activiteiten bouwen een gezond spierweefsel op en dit verbetert uw metabolische leeftijd. Wineke Beantwoord door FitnessDigital.com

vet.water.botten.spieren.organen is gelijk aan totale gewicht?Hoe wordt de leeftijd berekend?Vraag van cobyvanleeuwen uit Den HaagWeet u het antwoord? Geef het hier.1 Antwoorden

Hallo, De Tanita BC545N Segmental Body Composition Monitor meet niet zoals andere weegschalen met lichaamsanalyse slechts het onderlichaam, echter ook de arm- en rompsegmenten. Botten: Geeft het gewicht van uw botten. Vet%: Dit is het vet dat rondom de belangrijkste organen in het bovenlichaam ligt.In %. Water%: in % De metabolische leeftijd wordt gemeten van 12 jaar t/m 50 jaar. De metabolische leeftijd functie van de weegschaal berekent uw basale metabolisme (het minimale energieverbruik van een persoon die zich in een toestand van rust bevindt om alle organen doeltreffend te laten functioneren, zoals uw ademhalingsorganen, bloedvatenstelsel, zenuwstelsel, lever, nieren en andere organen ) en duidt de gemiddelde leeftijd aan die hiermee geassocieerd wordt. Als uw metabolische leeftijd hoger is dan uw werkelijke leeftijd, dan is dit een aanduiding dat u uw basale metabolisme moet toenemen. Meer lichamelijke activiteiten bouwen een gezond spierweefsel op en dit verbetert uw metabolische leeftijd. Hopelijk helpt dit. Wineke Beantwoord door FitnessDigital.com

Wij hebben onlangs een weegschaal aangekocht, en ik vroeg me af hoe die "leeftijd" net berekend wordt. Mijn collega zegt dat dat de "organen leeftijd" is maar ik vind nergens terug in de handleiding hoe dat net werkt en vanwaar die leeftijd gehaald wordt. Danku, groetjes, InduVraag van Indu uit MechelenWeet u het antwoord? Geef het hier.1 Antwoorden

Hallo, De metabolische leeftijd wordt gemeten van 12 jaar t/m 50 jaar. De metabolische leeftijd functie van de weegschaal berekent uw basale metabolisme (het minimale energieverbruik van een persoon die zich in een toestand van rust bevindt om alle organen doeltreffend te laten functioneren, zoals uw ademhalingsorganen, bloedvatenstelsel, zenuwstelsel, lever, nieren en andere organen ) en duidt de gemiddelde leeftijd aan die hiermee geassocieerd wordt. Als uw metabolische leeftijd hoger is dan uw werkelijke leeftijd, dan is dit een aanduiding dat u uw basale metabolisme moet toenemen. Meer lichamelijke activiteiten bouwen een gezond spierweefsel op en dit verbetert uw metabolische leeftijd. Wineke Beantwoord door FitnessDigital.com

Wat is het verschil met de BC601?Vraag van E Boonstra uit AlmeloWeet u het antwoord? Geef het hier.1 Antwoorden

De functies zijn vergelijkbaar. Het verschil met de BC601 is dat bij dat model de resultaten op een SD-kaart opgeslagen kunnen worden en daarna in een Microsoft Excel spreadsheet uitgelezen worden.Beantwoord door FitnessDigital.com

10 Vragen

Beoordelingen van klanten over Weegschaal Tanita BC545N

5 Sterren
90 %
(19)
4 Sterren
4 %
(1)
3 Sterren
4 %
(1)
2 Sterren
0 %
(0)
1 Sterren
0 %
(0)

Uw mening telt! Voor ons en voor andere klanten.

Geef uw mening

21 Klantbeoordelingen
gemakkelijk in gebruik

het is aan te raden om steeds rond hetzelfde tijdstip en moment te meten. vb na de sauna, na het sporten, niet 's morgens. Het vetpercentage schommelt verschrikkelijk, het kan zelfs 3% schelen 's morgens tegen 's avonds, dit roept wel vragen op wat de geloofwaardigheid betreft of misschien betere instructies over wat de oorzaak hiervoor kan zijn.

fitnessdigital reageert

Hallo, De waarden zijn verschillend op verschillende momenten van de dag, dit wordt afgestemd op uw metabolisme en is normaal. Tanita raadt aan de metingen vóór het avondeten te doen, en indien mogelijk steeds op hetzelfde tijdstip. Wineke

 • 12 van de 12 klanten vonden deze beoordeling nuttig
 • Is deze beoordeling handig voor u?JaNee
Weegschaal Tanita BC545N
35
3 Sterren3 Sterren
ZEER GOED!

Gebruiksvriendelijk en effectief voor in afslank en body-in-shape studio. Prijs/kwaliteit perfect. Handig dat je ook altijd een Guest kunt instellen. Gebruiksaanwijzing duidelijk. Kortom goede keuze. Bedankt.

 • 5 van de 5 klanten vonden deze beoordeling nuttig
 • Is deze beoordeling handig voor u?JaNee
Weegschaal Tanita BC545N
55
5 Sterren5 Sterren
Meten = weten

Eenvoudig te bedienen, goede en nauwkeurige weegschaal. Geeft betrouwbare waarden van het gewicht, spier- vet en vochtmassa en diverse andere waarden zoals BMI, visceraal vet en metabolische leeftijd. Onmisbaar voor de moderne mens anno 2013.

 • 4 van de 4 klanten vonden deze beoordeling nuttig
 • Is deze beoordeling handig voor u?JaNee
Weegschaal Tanita BC545N
55
5 Sterren5 Sterren
Weegschaal Tanita BC545N

Fantastische weegschaal deze BC545N. Je kan er zoveel meer mee dan je alleen maar 'wegen'. Je kan er oa je vetmassa, spiermassa, vochtpercentage en visceraal vet mee berekenen maar dat is lang niet alles. Je kan er eveneens elk lichaamsdeel apart mee laten beoordelen. Wat het ook leuk maakt is dat je kan zien op welk conditieniveau je zit en wat je metabolische leeftijd is. Superproduct voor een superprijs!

 • 3 van de 3 klanten vonden deze beoordeling nuttig
 • Is deze beoordeling handig voor u?JaNee
Weegschaal Tanita BC545N
55
5 Sterren5 Sterren
Prima service en scherpe prijzen

Een weegschaal van Tanita bij Fitnessdigital gekocht omdat de prijs scherp is en de recensies goed! De Tanita BC545N is een prima weegschaal die diverse extra informatie "levert"; zoals BMI etc. Een goede professionele weegschaal.

 • 2 van de 2 klanten vonden deze beoordeling nuttig
 • Is deze beoordeling handig voor u?JaNee
Weegschaal Tanita BC545N
55
5 Sterren5 Sterren
zeer goede service

correcte afhandeling en snelle service

 • 2 van de 2 klanten vonden deze beoordeling nuttig
 • Is deze beoordeling handig voor u?JaNee
Weegschaal Tanita BC545N
55
5 Sterren5 Sterren
goed

goed

 • 2 van de 3 klanten vonden deze beoordeling nuttig
 • Is deze beoordeling handig voor u?JaNee
Weegschaal Tanita BC545N
55
5 Sterren5 Sterren
Perfect

Helemaal tevreden met de perfecte Weegschaal

 • 1 van de 1 klanten vonden deze beoordeling nuttig
 • Is deze beoordeling handig voor u?JaNee
Weegschaal Tanita BC545N
55
5 Sterren5 Sterren
Top machine

Top machine

 • 1 van de 1 klanten vonden deze beoordeling nuttig
 • Is deze beoordeling handig voor u?JaNee
Weegschaal Tanita BC545N
55
5 Sterren5 Sterren
Top

Online de goedkoopste en prima service. Product werkt goed!

 • 1 van de 1 klanten vonden deze beoordeling nuttig
 • Is deze beoordeling handig voor u?JaNee
Weegschaal Tanita BC545N
55
5 Sterren5 Sterren
21 Klantbeoordelingen