Elektrostimulatie Accessoires

Kijk hier voor alle accessoires die u nodig heeft om het maximale uit uw elektrostimulator te halen

Alles zien
Elektrostimulatie Accessoires
Onze bestsellers

Categorieën Elektrostimulatie Accessoires

Topmerken Elektrostimulatie Accessoires

Wat zijn elektrostimulatieaccessoires?

Elektrostimulatieaccessoires zijn kleine, essentiële componenten voor de werking van een elektrostimulator aangezien deze apparaten, bijvoorbeeld, nooit zouden kunnen werken zonder elektroden en kabels, opladers of batterijen. Daarom, zijn ze niet alleen noodzakelijk, maar zijn ze ook fundamenteel om te garanderen dat een elektrostimulator altijd correct haar functie vervult en de prestatie ervan optimaal is.

elektrostimulatieaccessoires


Soorten accessoires

Na verloop van tijd en door gebruik, verslijten sommige componenten zoals elektroden (kleine componenten die bevestigd worden op een bepaalde spier en die verbonden worden met de elektrostimulator via kabels en wanneer deze een signaal uitzendt om de samentrekking te verkrijgen, passeert dit langs de elektroden om een maximale effectiviteit en veiligheid te garanderen) of batterijen en is het nodig om ze te vervangen. Om ervoor te zorgen dat de elektrostimulator op een adequate manier presteert, doet men er goed aan om de accessoires te vervangen door nieuwe, wanneer deze tekenen van slijtage beginnen te vertonen. Dit, om er zeker van te zijn dat het apparaat correct functioneert en dat het gebruik ervan ons de beoogde doelstellingen helpt te bereiken.

Andere accessoires zoals de gels voor de elektrostimulatie, verlengen de levensduur van de elektroden. Het is voldoende om een kleine hoeveelheid gel aan te brengen op de huid voordat men de elektrode bevestigt om slijtage van de elektrode te vertragen. De opladers of kabels van het apparaat zouden niet mogen verslijten maar de kans bestaat erin dat ze op een bepaald moment niet langer werken, verloren geraken, enz. Daarom bestaan er vervangingsonderdelen. Zodat de gebruikers, wanneer ze ze op een bepaald moment nodig hebben, tot hun beschikking hebben.

elektrostimulatieaccessoires


Tips om de levensduur van een elektrode te verlengen

Tekenen van slijtage van een elektrode

Elektroden moeten vervangen worden wanneer deze duidelijke tekenen van slijtage vertonen maar hoe kunnen we weten wanneer de elektroden aan het verslijten zijn? Het meest duidelijke en bepalende teken dat een elektrode aan het verslijten is, is een onaangenaam gevoel bij het gebruik daar waar de elektrode werd aangebracht. Dan is het nodig om de elektrode te vervangen. In elk geval, wanneer de elektrode vuil is of wanneer de elektrodengel verscheurd blijkt te zijn, is het nodig om de elektrode te vervangen.

Levensduur van de elektroden

Er zijn verschillende factoren die de levensduur van de elektroden beïnvloeden. Ten eerste, het gebruik ervan. Als de elektroden op een niet aangewezen wijze gebruikt worden, kan hun levensduur verminderd worden. Het huidtype of het gebruik van extra gel zijn andere factoren die de levensduur van deze accessoires kunnen beïnvloeden.