AirBike fietsen

De AirBike zorgt ervoor dat je op de meest intense manier aan cardio kan doen. Met deze machine doe je geweldig cardiovasculair werk en mobiliseer je het boven- en onderlichaam. Op deze manier train je direct je core, omdat hier de beweging begint die je naar je gewrichten kanaliseert. Het is één van de meest gebruikte machines bij crossfit, het biedt je namelijk de mogelijkheid om je hele lichaam op een eenvoudige en effectieve manier te trainen. Of je nu ervaren bent of niet, AirBike fietsen stellen alle sportbeoefenaars die ze uitproberen op de proef.

Kies tot 4 producten om te vergelijken producten geselecteerd
 • AirBike fietsen
 • Meest Populair
 • Laagste prijzen
 • Hoogste prijzen
 • Hogere korting
 • Is gebaseerd op luchtweerstand: hoe meer kracht we gebruiken, hoe groter de weerstand die het ons zal bieden. Het past zich aan de specifieke behoeften van elke gebruiker aan dankzij de geïndividualiseerde instellingen.
  Titanium Strength Air Bike Pro V3
  Top Producten

  Titanium Strength Air Bike Pro V3

  Semi-professioneel
  • Type weerstand:
  • Type schot:
  • Wekelijkse training:Tot 20 u/week
  • Max.gebruikersgewicht:200 Kg
 • Deze digitale console heeft verschillende functies, 4 doelstanden, 3 knippermodi en een knoppenpaneel om met minimale inspanning van de ene training naar de andere te gaan.
  Bodytone Airbike v1
  Nieuw
  Top Producten

  Bodytone Airbike v1

  • Type monitor:
  • Wifi:Nee
  • Sneltoetsen:Ja

Koopgids: wat je moet weten voordat je online AirBike fietsen koopt

AirBikes zijn hometrainers die lucht als weerstand gebruiken. Er zijn drie verschillende soorten weerstand:

 • De magnetische weerstand maakt gebruik van het vliegwiel (dat als een magnetische geleider fungeert) en twee krachtige magneten. Wanneer het vliegwiel interfereert met het magnetisch veld, ontstaat er een aantrekking die een weerstandskracht opwekt. Dit soort weerstand vereist minder onderhoud, omdat je slechts sporadisch hun kabels en schroeven hoeft te controleren. Ze kunnen handmatig of met behulp van een programma worden bediend, afhankelijk van het feit of ze handmatig of automatisch zijn.
 • De elektromagnetische weerstand of inductieve weerstand wordt uitgeoefend door een elektromagneet (een meer professionele oplossing). Deze is nauwkeuriger dan de magnetische weerstand en laat toe om te werken op weerstand wattages zonder dat er magneten nodig zijn.
 • De luchtweerstand maakt geen gebruik van een vliegwiel, maar heeft een ingebouwde ventilator met een hoge weerstand. Het creëert noch magnetisme, noch wrijving omdat de weerstand uit de lucht komt. De katrollen en de riem verbinden de pedalen met de ventilator en terwijl je trapt, neemt de snelheid en ook de weerstand toe. Kijk bij het onderhoud vooral de ventilatorbladen en hun schroeven regelmatig na.
 • De AirBikes zijn uitgerust met een dubbelwerkend stuur waardoor je een completere oefening voor het hele lichaam kan uitvoeren.

  Hoe werken AirBike fietsen?

  Het systeem is zeer eenvoudig, terwijl je trapt, draait de ventilator en deze is gekoppeld aan je snelheid tijdens de oefening. Naarmate je de snelheid van het trappen verhoogt, zal de ventilator meer weerstand bieden om de intensiteit van je training te verhogen. Hoe meer snelheid, hoe meer weerstand en dus hoe meer intensiteit.
  AirBike fietsen zijn perfect voor HITT-intervaltraining. Op de AirBike kan je de intensiteit op elk moment verminderen en kan je je volledig concentreren op de training zonder je zorgen te maken over het veranderen van de weerstand op de fiets.
  Je kan met de AirBike het boven- en onderlichaam tegelijkertijd trainen dankzij zijn isokinetisch weerstandsmechanisme.

  Wat zijn de voordelen van het trainen met AirBike fietsen?

  Dit soort fiets heeft vele voordelen. Het is een ideale machine om het hele lichaam te trainen en tegelijkertijd gewicht te verliezen. Je haalt het beste uit je cardiotraining doordat je een volledige lichaamstraining doet: bovenlichaam, onderlichaam en zelfs je core.
  Bovendien heeft het gebruik ervan geen invloed op de gewrichten van de gebruiker en zijn deze fietsen aangepast aan zijn of haar fysieke conditie. Met dit apparaat kan je langere trainingen van lage intensiteit uitvoeren. Daarom is het een zeer aanbevolen machine als je geblesseerd bent en een sportieve revalidatie nodig hebt.
  Net zoals je trainingen van lage intensiteit kan uitvoeren, kan je ook je spieren definiëren en zelfs hypertrofie routines uitvoeren want als je de intensiteit verhoogt, zal ook de weerstand en de kracht toenemen.
  Ook kunnen ze, net als de andere machines die cardiovasculaire training bieden, het verouderingsproces vertragen omdat het regelmatig sporten met dit soort machines je immuunsysteem zal verbeteren.
  Het verbetert ook het cardiovasculaire uithoudingsvermogen en de anaerobe capaciteit door je in staat te stellen herhaalde contracties te behouden die je spier gedurende een langere periode kan verdragen.

  Beslis eerst, voordat je een AirBike koopt, waarvoor hij zal worden gebruikt: thuisgebruik, semiprofessioneel of professioneel gebruik, aangezien er verschillende modellen bestaan, afhankelijk van waarvoor je de AirBike gaat gebruiken.

  Technische kenmerken van de AirBike

  1. Afmetingen
  2. Console
  3. Structuur
  4. Maximale gewicht van de gebruiker

  Afmetingen

  De grootte van de AirBike fietsen verwijst naar de ruimte die ze innemen, een fundamenteel aspect als je thuis niet genoeg ruimte hebt. Houdt daarom rekening met deze factor voordat je het apparaat aankoopt zodat je kan oefenen zonder enig ongemak.

  Console

  De AirBike fietsen hebben een console en een geïntegreerd lcd-scherm dat metingen uitvoert. Bovendien zijn sommige modellen programmeerbaar om je trainingen completer te maken door middel van verschillende trainingsmogelijkheden.

  Structuur

  De AirBike, is samengesteld uit robuuste en stabiele materialen die de veiligheid van de sporter tijdens het gebruik garanderen. De ventilator die ze bevatten, is in de structuur opgenomen zodat deze het gebruik van de machine niet belemmert. Aan de andere kant heeft het zadel een ergonomisch ontwerp dat de druk verlicht zodat je intensieve cardiotrainingen kan doorstaan.

  Maximale gewicht van de gebruiker

  Het maximale gewicht van de gebruiker is direct gerelateerd aan de sterkte van de AirBike. Afhankelijk van het model dat je aankoopt, verschilt het maximale gewicht. Zorg er daarom voor dat er een zekere marge is tussen je gewicht en het maximale gewicht dat door de machine wordt ondersteund om je veiligheid tijdens de training te waarborgen.

  Hoe moet je de AirBike fietsen verzorgen en onderhouden?

  Ten eerste, luister vooral bewust naar de geluiden die je AirBike maakt. In het geval dat je een vreemd geluid hoort, controleer dit dan dadelijk, zodat een klein probleem geen groot probleem wordt, omdat er niet op tijd rekening mee gehouden werd. Neem contact op met de technische dienst van de fabrikant bij elke indicatie van ongewone geluiden.
  Ten tweede, controleer na elke training of alle onderdelen correct zijn afgesteld om schade bij je volgende training te voorkomen.
  Tot slot is het ook belangrijk om de machine na elk gebruik te reinigen, want zweet en stof kunnen corrosief zijn en de levensduur van de machine aantasten. Om dit te voorkomen, kan je de AirBike reinigen met een vochtige doek en een specifieke reinigingsspray voor deze machines, zoals degene die je kan vinden in het assortiment van accessoires. Op deze manier wordt de levensduur van de machine en de veiligheid tijdens elke trainingssessie gewaarborgd.

  Veelgestelde vraag over Air Bikes

terug

Links over die u kunnen intereseren AirBike fietsen