Trainingshandschoenen

Fitness- en krachtsporthandschoenen worden vooral gebruikt als bescherming en ondersteuning tijdens de workouts, aangezien ze ontworpen zijn om te vermijden dat er zich kleine letsels voordoen bij de voortdurende greep van de apparaten of accessoires in dezelfde posities en bewegingen. Ze beschermen de polsen ook tegen overtollige spanning en het opgevulde oppervlak en de grip helpen ook om uitglijden te vermijden.

Kies tot 4 producten om te vergelijken producten geselecteerd
 • Trainingshandschoenen
 • Meest Populair
 • Laagste prijzen
 • Hoogste prijzen
 • Hogere korting
 • De Adidas Performance fitnesshandschoenen maken gebruik van de nieuwste Climacool technologie
  Adidas Performance - Black
  Top Producten

  Adidas Performance - Black

  Maat: S, M, L, XL, XXL

  • Productlijn:Unisex
  • Materiaal:Elastische band
  • Sport polssteun:Ja
  • Maat:L

Koopgids voor handschoenen


Er bestaan verschillende soorten handschoenen en zij verschillen in duurzaamheid, flexibiliteit, ondersteuning, materialen en bescherming, waardoor het belangrijk is om een zorgvuldige keuze te maken om mogelijke ongevallen door gebrek aan grip te vermijden.

handschoenen

Maat van de handschoenen

Elke fitness- en krachtsporthandschoen moet de juiste maat hebben en moet comfortabel zijn voor de hand en de pols om bewegingen en verschuivingen tijdens de workouts te vermijden. De meeste handschoenen hebben geen vingers maar er zijn een aantal modellen die wel vingers hebben en die dus meer bescherming bieden voor de huid. De handschoenen zonder vingers bieden daarentegen meer comfort omdat ze minder warm zijn en een betere ventilatie bieden.

Duurzaamheid van de handschoenen

Aangezien handschoenen nuttig zijn voor langdurige en herhaalde oefeningen, zijn ze gewoonlijk vervaardigd uit duurzame materialen zoals nylon, leer of neopreen. Van deze is nylon het minst duurzame materiaal, vandaar dat deze aangeraden worden voor beginners. Atleten die meer bestendige handschoenen nodig hebben, moeten kiezen voor lederen of neopreen handschoenen. Aangezien de sporters zweten tijdens de workouts is het belangrijk om erop toe te zien dat de handschoenen wasbaar zijn.

Grip

Een goede handschoen is ontworpen met antislip materiaal in de palm, wat zorgt voor tractie en een betere grip tijdens de training, waardoor de herhaalde oefeningenreeksen zonder slippen of uitglijden gebeuren. Een andere belangrijke factor is dat het materiaal een continue grip mogelijk maakt, zelfs met de aanwezigheid van zweet om ongemakken te voorkomen tijdens het uitvoeren van de oefeningen. Heel wat handschoenen hebben plastic oppervlakken met extra grip in de palmen.

handschoenen

Flexibiliteit

Flexibele handschoenen geven je meer bewegingsvrijheid, daarom worden ze aangeraden voor aërobe workouts of trainingen met weinig gewicht en stijve handschoenen zijn ideaal voor het heffen van zware gewichten en voor krachtsportapparaten zoals roeitrainers of upper body-machines. Het is heel belangrijk om handschoenen te kiezen die geschikt zijn voor het doel waarvoor men ze gaat gebruiken voor meer gemak tijdens elke training.

Adembaarheid

Voor lichte trainingen, met weinig gewicht, raadt men handschoenen aan die vervaardigd zijn uit dunne, poreuze materialen die een goede ventilatie bieden, terwijl handschoenen vervaardigd uit materialen zoals leer meer geschikt zijn voor oefeningen met zware gewichten maar minder langer meegaan. Neopreen is een van de beste materialen omdat het luchtstroming mogelijk maakt, het is flexibel, resistent, heeft een goede grip en voorkomt dat zweet zich ophoopt.

Opgevuld

Handschoenen beschermen de huid en de polsen door een deel van de druk die wordt veroorzaakt bij het heffen of trekken, op te vangen en zo ervoor te zorgen dat de inspanning efficiënter en comfortabeler is.

handschoenen
terug

Links over die u kunnen intereseren Trainingshandschoenen