Gewichten

Alle accessoires die u nodig heeft voor uw krachttraining

Alles zien
Gewichten
Onze bestsellers

Categorieën Gewichten

Topmerken Gewichten

Wat zijn stangen, gewichten en halters?

Stangen, gewichten en halters zijn de meest gekende en meest gebruikte fitnessaccessoires in krachttrainingen, hetzij om individuele oefeningen ermee uit te voeren, hetzij om ze te gebruiken als complement bij andere trainingen zoals, bijvoorbeeld, bij Crossfit, Body Pump, om verschillende soorten druk uit te voeren of tijdens de functionele training.

Deze sectie omvat bovendien andere soorten gewichten die steeds meer gebruikt worden tijdens trainingen met vrije gewichten zoals de Kettlebells en ook de halterstandaarden en de gewichtenstandaard om de accessoires beter op te bergen en te controleren.

stangen, gewichten en halters


Voordelen van het trainen met stangen, gewichten, halters

Er zijn heel wat gevarieerde voordelen verbonden aan het trainen met vrije gewichten. Het verbetert de fysieke toestand van de gebruiker, zijn/haar kracht, flexibiliteit, coördinatie en evenwicht, aërobe capaciteit, enz.

Dit soort training en het gebruik van accessoires zoals gewichten, halters of kettlebells vereist meer inspanning van de spieren in elke oefening, wat zorgt voor een completere en functionelere workout. En bovendien, aangezien de atleet niet vastzit aan een andere ondersteuning of element, kan hij/zij zich vrijer bewegen waardoor hij/zij kan genieten van een uitgebreider gamma aan oefeningen. De gerealiseerde, onderhoudende en dynamische oefeningen zijn gemakkelijk aan te passen aan de gebruiker, en ook aan zijn/haar kennisniveau en capaciteit.

stangen, gewichten en haltersKoopgids voor stangen, gewichten en halters

  • 1. DOEL EN SOORT TRAINING

    Zoals het geval is bij andere fitnessapparatuur moet men eerst en vooral rekening houden met het doel wanneer men voor een accessoire van dit type kiest. Het tweede waar men rekening mee moet houden is het soort training die je gaat uitvoeren: cardio-workouts, kracht-, macht- en volumetrainingen,...

  • 2. MATERIAAL, GEWICHT, GROOTTE

    Het materiaal, het gewicht en de grootte is een ander belangrijk punt bij dit soort accessoire. Deze kenmerken bepalen de kwaliteit en de levensduur van het accessoire, en de intensiteit van de training.

  • 3. MERK

    Tot slot zijn er gebruikers die een voorkeur hebben voor het ene of het andere merk. Deze sectie omvat heel bekende merken zoals Kettler, Adidas, Reebok of Body-Solid, die zorgen voor de hoogste kwaliteit en veiligheid in deze reeks fitnessaccessoires.