Ontdek onze UITVERKOOP

Trainingsbanken

Verschillende modellen en type krachtbanken tot uw beschikking

Alles zien
Trainingsbanken
Onze bestsellers

Categorieën Trainingsbanken

Topmerken Trainingsbanken

Wat is een trainings- en krachtbank?

Trainings-en krachtbanken zijn apparaten waarmee je verschillende en gevarieerde oefeningen kunt uitvoeren. Dankzij de verschillende posities van het apparaat kan je de zone die je wilt trainen aanpassen en het is het beste alternatief om krachttraining uit te voeren. Sommige banken hebben bijkomende ondersteuningen om het gebruik van de gewichten en andere ondersteuningen te vereenvoudigen als aanvulling bij het uitvoeren van oefeningen, zoals de ondersteuningen voor de stangen of de ondersteuningen voor armen of benen die dienen als een extra versteviging tijdens de training en die helpen om de intensiteit van het apparaat te verhogen. Het is ook mogelijk om ze te gebruiken als accessoire voor de power racks of cages voor een completere spiertraining.

Er bestaan verschillende soorten banken en afhankelijk van hun kenmerken, laten ze je toe om de ene of de andere zone van je lichaam te trainen. Er zijn banken waarmee de gebruiker specifieke spiergroepen kan trainen. Dit is het geval bij de Hyper Extensions, die ontworpen werden voor de versteviging van de onderrug; de curl banken, die ontworpen werden voor de training en de vormgeving van de biceps en de triceps of de Dip stations en de Power Towers, die ontworpen werden voor de armen en de buikspieren. De Utility Benches en de Olympic Benches zijn op hun beurt de meest gebruikte banken voor het trainen met vrije gewichten.

trainings- en krachtbank


Voordelen van de trainings- en krachtbanken

De trainings-en krachtbanken zijn eenvoudige, economische apparaten die gemakkelijk in gebruik zijn en gemakkelijk op te bergen zijn na de trainingen, aangezien de meeste opvouwbaar zijn, en dit vereenvoudigt zowel de initiële installatie als de daaropvolgende opslag van het toestel.

Het zijn stabiele, robuuste apparaten die kunnen aangepast worden aan alle gebruikers en niveaus dankzij de brede waaier aan oefeningen die je ermee kunt uitvoeren en dankzij de complementen die erin kunnen geïntegreerd worden. Het gebruik van de trainings-en krachtbanken helpt om de spierkracht en de spiermassa te verhogen.

trainings- en krachtbankKoopgids voor een trainings-en krachtbank

  • 1. SPIERGROEP DIE MEN WILT TRAINEN

    Het eerste aspect waarmee je rekening moet houden bij het kopen van de ene of de andere trainings-en krachtbank is de spiergroep die je wilt trainen. Zoals we reeds hebben aangehaald, zijn er banken die zich concentreren op specifieke spiergroepen waardoor de keuze van het soort bank in grote mate zal afhangen van de doelstellingen die de gebruiker voor ogen heeft.

  • 2. KENMERKEN VAN DE BANK

    Na het bepalen van het soort bank, is het belangrijk om de maximale belasting te controleren die door het apparaat en de bijkomende ondersteuningen kunnen ondersteund worden, het aantal oefeningen en de instellingen die men ermee kan uitvoeren, de sterkte, het comfort en de stevigheid bij het uitvoeren van de training, het materiaal waaruit het toestel is vervaardigd en, wat ook belangrijk is, de afmetingen van het toestel. Afhankelijk van het kennisniveau van de gebruiker, van zijn/haar ruimte in huis en zijn/haar doelstellingen, zijn deze factoren bepalend bij de keuze.

  • 3. INTENSITEIT VAN DE TRAINING

    Naast het soort bank en de kenmerken ervan doet men er ook goed aan om het gebruik dat het apparaat kan ondersteunen, te controleren. Er zijn banken die ontworpen werden voor een incidenteel, regelmatig gebruik, en anderen voor een intensieve workout. Voor een bank kiezen die ontworpen werd voor een incidenteel gebruik, kan erop neerkomen dat de levensduur van dit toestel aanzienlijk minder is.