Ontdek onze UITVERKOOP

Elektrostimulatie

Alle elektrostimulatieapparaten en hun essentiële toebehoren

Alles zien
Elektrostimulatie
Onze bestsellers

Categorieën Elektrostimulatie

Topmerken Elektrostimulatie

Wat is elektrostimulatie?

Elektrostimulatie is een trainings- en revalidatietechniek die zich baseert op de elektrische stimulatie van de spier. Het verschil met vrijwillige spierstimulatie is dat met elektrische stimulatie de spier samentrekt en ontspant door de actie die wordt uitgevoerd door de elektrostimulatie op de spier zonder dat de hersenen hiervoor een signaal hebben gegeven. Met andere woorden, wanneer we beslissen om een spier samen te trekken, sturen de hersenen een opdracht onder de vorm van elektrische stroom die met hoge snelheid door de zenuwvezels naar de spier reist, waarop deze reageert door samen te trekken. Maar bij elektrostimulatie gebeurt de excitatie rechtstreeks op de spier.

De impulsen die veroorzaakt worden door middel van elektrostimulatie door elektrostimulators worden perfect gecontroleerd en garanderen doeltreffendheid, veiligheid en comfort bij hun gebruik. De spier is in feite niet in staat om het verschil op te merken tussen de samentrekking die de hersenen bevelen en die die veroorzaakt wordt door deze nieuwe en steeds meer gebruikte elektrostimulatietechniek.

elektrostimulatie


Waarom een elektrostimulator?

Een elektrostimulator is het ideale accessoire om te gebruiken tijdens workouts of als occasionele vervanging ervan. Er bestaat een uitgebreid aanbod aan elektrostimulators met specifieke programma's voor het verbeteren van de prestaties, het vormgeven van het lichaam of om zich te herstellen na een zware workout of blessure. Deze verschillende apparaten en hun programma's bieden een uitgebreid gamma aan doeleinden ter versterking en ter verbetering van ons lichaam, steeds met een veilige en kwaliteitvolle techniek.

Voor dit alles is het beschikken over een elektrostimulator een goede manier om onze trainingen te verbeteren vóór, tijdens en na de uitvoering ervan.

elektrostimulatie


Belangrijke punten om een elektrostimulator te kiezen

  • 1. DOEL VAN DE BEHANDELING

    Voordat je voor de ene of de andere elektrostimulator kiest, moet je beslissen waarvoor je hem gaat gebruiken, aangezien de programma's van sommige apparaten meer gericht zijn op een soort gebruik dan de andere, zoals fitness, spierherstel, toning van het lichaam of als we het, langs de andere kant, willen gebruiken voor een esthetisch doel, enz. Daarom, moeten we in de eerste plaats ons doel bepalen. Waarvoor hebben we een elektrostimulator nodig?

  • 2. GAMMA HANGT AF VAN HET DOEL

    Nadat we de workout bepaald hebben en onze doelen voor ogen hebben, zullen we een duidelijk beeld hebben van het gamma elektrostimulators die we moeten overwegen. In deze categorie van elektrostimulatie vinden we een waaier aan mogelijkheden. De elektrostimulators van het gamma sport en prestaties zullen niet dezelfde zijn als die die gecatalogeerd staan als specifieke elektrostimulators voor fitness en spierversteviging of die die in de sectie van revalidatie en pijnverlichting zitten of die die meer gericht zijn op esthetische doeleinden zoals de gordels en de shorts. Elk gamma heeft zijn eigen kenmerken en programma's afhankelijk van het doel waarvoor elke elektrostimulator ontworpen werd, en afhankelijk van je doelstellingen zal je voor het ene of het andere gamma kiezen.

  • 3. INTENSITEIT, PROGRAMMA'S EN KENMERKEN

    Zodra we het gamma kennen dat we moeten overwegen, moeten we de elektrostimulators analyseren en de functies van elk van hen. Afhankelijk van je doelstellingen zal je voor een elektrostimulator kiezen die zich meer op een bepaald doel of een ander focust want binnen eenzelfde gamma zitten er namelijk elektrostimulators met programma's die eerder gericht zijn op een iets gespecialiseerder publiek of elektrostimulators die eerder elementair zijn en gericht zijn op beginners. Daarom, moet men zich focussen op de kenmerken van elke elektrostimulator zoals: aantal en type programma's waarover het apparaat beschikt, de maximale intensiteit die het kan bereiken, progressieniveaus, aansluitkabels, aantal doelstellingen, technologie, enz.