Racks

Een rack is een robuuste structuur waarmee je kracht en uithoudingsvermogen kan trainen. Deze machine laat toe om je gewichtsstangen met hoge gewichtsbelastingen op te hangen, zodat je veilig kan werken tijdens de training.

Kies tot 4 producten om te vergelijken producten geselecteerd
 • Racks
 • Meest Populair
 • Laagste prijzen
 • Hoogste prijzen
 • Hogere korting
 • Marcy MD-8851R
  Marcy MD-8851R Smith Machine en Bench
  Top Producten

  Marcy MD-8851R Smith Machine en Bench

  Levering 5 - 9 werkdagen
  • Maakt het mogelijk om te trainen met een bar van maximaal 226 kg met totale veiligheid, en tot 158 kg op de vaste rij tracties.
   SteelBody by Marcy Utility Trainer STB-98010 Power Rack
   Top Producten

   SteelBody by Marcy Utility Trainer STB-98010 Power Rack

   Semi-professioneel
   Levering 5 - 9 werkdagen
   • Krachtige structuur: samenstelling van rechthoekige stalen staven van 7,6 cm x 7,6 cm.
    SteelBody by Marcy Base Trainer STB-70105 Squat Rack
    Top Producten

    SteelBody by Marcy Base Trainer STB-70105 Squat Rack

    Semi-professioneel
    Levering 5 - 9 werkdagen
    • Marcy MWB-70500
     Marcy MWB-70500 Power Cage

     Marcy MWB-70500 Power Cage

     Levering 5 - 9 werkdagen
     • Met het squatrek til je thuis zonder zorgen en op een totaal veilige manier gewichten op. Dankzij de in hoogte verstelbare veiligheidshaken kun je je krachttraining aanpassen. Word morgen een semi-professionele lifter!
      Titanium Strength RM10 Evolution Deluxe Rack
     • Hij is gemaakt van zeer duurzaam massief staal, stabiel zelfs bij de zwaarste trainingen en is ideaal voor oefeningen met lichaamsgewicht, waaronder pull ups en suspensie-oefeningen.
      Reebok Home Rig
      Outlet

      Reebok Home Rig

      Levering 5 - 9 werkdagen
      • Hier en nu kun je beginnen met het creëren van de fitness van je dromen door een stevig rack te kiezen dat ook zal dienen als houder voor gewichten en stangen.
       Titanium Strength Heavy Duty Evolution RH50 Half Rack
      • Is de absolute bestseller op dit gebied
       Body-Solid GPR370 multi press rack
       • Ze geven je zekerheid als het gaat om thuis trainen met vrije gewichten. Zeer resistent, met een groot maximaal laadvermogen. Ze hebben aangepaste instellingen om hun gebruik te personaliseren.
        Titanium Strength Multi Press Rack 360PR
        • Dankzij de hoogte- en breedteverstelling kun je je trainingen op het meest professionele niveau aanpassen. Het zal ongetwijfeld een investering zijn waarmee je meer professionele trainingen kunt doen.
         Titanium Strength Squat Rack - Dip Stand 280RS
        • Dit squat rack is speciaal ontworpen om optimaal gebruik te maken van de ruimte in je huis, zonder dat je naar grote ruimtes hoeft te zoeken om te kunnen trainen.
         Titanium Strength Squat Rack - Dip Stand RS20
        • Heeft 46 hoogteposities voor oefeningen op de schouders, armen, borst, rug en benen.
         Titanium Strength Squat Rack - Dip Stand 270RS
        • Solid and stable, this Squat Rack holds the bar safe and secure with the heaviest of weights. Bar supports feature height adjustments from 30 inches to 60 inches for doing Flat, Incline and Decline Bench Presses, Squats, Curls, Upright Rows, Shrugs,
         Body-Solid Powerline PSS60X Squat Rack
        • Aan de onderkant zit een dubbele landmijn voor staven met een diameter van 50 mm of 28 mm.
         BH G310 Power Rack
         Nieuw

         BH G310 Power Rack

         Semi-professioneel

         Koopgids voor de aankoop van een rack

         Een rack is een hulpmiddel dat je toelaat zeer zware gewichten veilig op te tillen. Het kan voor verschillende oefeningen worden gebruikt, omdat het een zeer veelzijdig apparaat is (bankdrukken, back en front squats, deadliften, enz.). Dus, als je zowel het boven- als het onderlichaam veilig wilt trainen zonder geblesseerd te raken, dan is dit wat je zoekt.
         Beslis eerst of je een rack voor thuisgebruik of semiprofessioneel gebruik wenst, want de modellen variëren naargelang het gamma dat je kiest.

         Technische kenmerken van een rack

         1. Afmetingen
         2. Limiet gewicht van de stang
         3. Structuur
         4. Maximale gewicht van de gebruiker

         Afmetingen

         Hoewel het meestal minder ruimte in beslag neemt dan een multi-station of ander soort apparaat voor bodybuilding, moet je rekening houden met de afmetingen van de rack die je koopt zodat je over de optimale ruimte beschikt die nodig is voor je training.

         Limiet gewicht van de stang

         Houdt rekening met het maximale gewicht dat de structuur toelaat, om een correct gebruik van de rack te garanderen en hem niet te beschadigen. Het is aanbevolen een zekere marge te hebben om blessures en slijtage, die de levensduur ervan zullen verkorten, te vermijden.

         Structuur

         De structuur van de rack garandeert een maximale stabiliteit en biedt de mogelijkheid om de hoogte aan te passen om zo tal van oefeningen uit te voeren. Daarnaast kan het gebruikt worden met een bank om de verscheidenheid aan mogelijke oefeningen uit te breiden.

         Maximale gewicht van de gebruiker

         Het maximaal ondersteunde gewicht is direct gerelateerd aan de sterkte van de rack. Afhankelijk van het model dat je aankoopt, verschilt het maximale gewicht. Zorg er daarom voor dat er een zekere marge is tussen je gewicht en het maximale gewicht dat door de machine wordt ondersteund om je veiligheid tijdens de training te waarborgen.

         Wat zijn de voordelen van het trainen met een rack?

         Zoals we al eerder hebben aangegeven, is het grootste voordeel van een rack de veiligheid van het trainen met zware gewichten op een comfortabele manier. Bovendien biedt het hebben van een training rack je een verscheidenheid aan oefeningen doordat je het gebruik ervan kan combineren met accessoires zoals banken, wat een veel completere training mogelijk maakt.

         Hoe moet je de racks verzorgen en onderhouden?

         Voor het onderhoud van de racks is het belangrijk om van tijd tot tijd de verbindingen te controleren op roest en deze regelmatig te smeren zodat de verbindingen en aansluitingen van de machine in optimale conditie blijven. Controleer ook of er geen onderdelen van het apparaat ontbreken omdat dit de training kan beïnvloeden en de gebruiker kan benadelen bij het uitvoeren van de oefening.
         Bovendien is het essentieel om de rack na elke trainingssessie te reinigen met een vochtige doek en een niet-schurend reinigingsmiddel. Hierdoor wordt de levensduur van de machine en de veiligheid tijdens elke trainingssessie gewaarborgd.

         terug