Fitnessriemen

Lumbale gordels hebben twee belangrijke functies: (1) De onderrug beschermen en (2) de prestaties verbeteren bij het gewichtheffen en krachtsportoefeningen. Dankzij dit accessoire zijn de spieren en de wervels beschermd en kunnen ze een hogere belasting dragen en wordt bovendien het risico op blessures tijdens de workouts behoorlijk verminderd. Meer informatie

Kies tot 4 producten om te vergelijken producten geselecteerd

  • Fitnessriemen
  • Van nylon maat XXL: 106-116cm
    Adidas rugsteunende riem XXL
    Top Produckten

    Levering 2 - 3 werkdagen

    Adidas rugsteunende riem XXL


Koopgids voor een lumbale gordel


Bij het kopen van een lumbale gordel, doet men er goed aan om aandacht te besteden aan de soort gordel en aan het materiaal van de gordel, aan de breedte en aan het aantal gespen zodat men het accessoire kiest die het best bij hem/haar past.

lumbale gordel

1) Soort gordel

Er bestaan vier verschillende soorten lumbale gordels: met gesp, klittenband, hendel en ratel. De meest voorkomende zijn die met gesp en klittenband omdat deze de meest comfortabele, resistente en duurzame zijn.

2) Materiaal

Lumbale gordels kunnen vervaardigd zijn uit leer, synthetisch materiaal zoals nylon of neopreen of een combinatie van verschillende materialen. Als men de gordel wil gebruiken voor zware workouts zoals gewichtheffen, wordt er aangeraden om een leren gordel te gebruiken, voor lichte workouts of met meer beweging, zoals crossfit bijvoorbeeld, wordt daarentegen aangeraden om een gordel van nylon of neopreen te gebruiken.

3) Breedte

Lumbale gordels zijn 10 tot 13 cm breed. Die van 13 cm zorgen voor meer betrouwbaarheid en ondersteuning maar zijn iets minder comfortabeler, terwijl die van 10 cm comfortabeler zijn en meer bewegingsvrijheid bieden. Voor staand heffen kan men gordels van 13 cm gebruiken, terwijl een van 10 cm voldoende is voor oefeningen op de bank.

4) Aantal gespen

Er zijn lumbale gordels met een of twee gespen. Hoewel sommige professionals die met dubbele gesp gebruiken, worden over het algemeen die met een enkele gesp gebruikt omdat deze veel gemakkelijker aan te trekken, uit te doen en aan te passen zijn, en ze de gebruiker een zeer soortgelijke steun bieden.

lumbale gordel
terug

Links over die u kunnen intereseren Fitnessriemen