Elektrische spierstimulatie

Kies de elektrostimulator die het beste bij u past

Alles zien
Elektrische spierstimulatie
Onze bestsellers

Categorieën Elektrische spierstimulatie

Topmerken Elektrische spierstimulatie

Wat is een elektrostimulator?

Een elektrostimulator is een apparaat dat elektrische impulsen opwekt en dat, door middel van kabels en elektroden, deze impuls naar de spier stuurt om een reactie in die spier te veroorzaken. Een reactie bestaat uit de samentrekking van de spier om die zo te versterken. De elektrostimulators hebben verschillende programma's die gericht zijn op een doelstelling of een lichaamsdeel. Sommige van deze programma's zijn meer gericht op sportprestaties, andere op fitness en spierversteviging, andere op esthetiek en schoonheid of zelfs op pijnverlichting of revalidatie.

De doelstelling of de behoefte van de sporter zal de bepalende factor zijn bij de keuze van een elektrostimulator om te gebruiken tijdens of na de trainingen.

elektrostimulator


Waarvoor dient een elektrostimulator?

De elektrostimulators kunnen ons helpen om de prestaties te verbeteren, het lichaam vorm te geven, ons te herstellen na een zware workout of na een blessure, de workout te verbeteren en te analyseren, enz. Elke elektrostimulator beschikt over een reeks kenmerken en standaardprogramma's die op een bepaalde manier het gebruik van de elektrostimulator bepalen of die de aangewezen doelstellingen bepalen.

elektrostimulator


Merken

Hoewel de keuze van een elektrostimulator hoofdzakelijk afhangt van het doel van de atleet en de intensiteit, programma's of kenmerken van het toestel, is het merk een andere factor waarmee men rekening moet houden bij de aankoop van een elektrostimulator. Merken zoals Cefar, Sport-Elec o Tecnovita By BH hebben elektrostimulators maar misschien zijn de meest gekende wel Slendertone en Compex omdat deze gespecialiseerd zijn in deze techniek. Twee grote bedrijven die zich al jarenlang toeleggen op de elektrostimulatie en die zeer complete producten hebben maar met verschillende focussen.

Compex en Slendertone. Slendertone is een wereldleider in producten om de spiertonus en het lichaamsfiguur te verbeteren. Dit merk richt zich vooral op de creatie van producten specifiek voor de verschillende delen van het lichaam (buikspieren, armen, billen of gezicht) met als doel om de gebruiker te helpen om deze lichaamsdelen vorm te geven en om zich beter over zichzelf te voelen. Compex, daarentegen, concentreert zich meer op de creatie van producten voor sporters om hen te helpen om hun trainingen te verbeteren ervoor, tijdens en erna. Bovendien, kunnen hun apparaten gebruikt worden voor verschillende spieren, in tegenstelling tot de apparaten van Slendertone die zich specialiseren op een bepaald lichaamsdeel.