Ontdek onze UITVERKOOP

Sportvoeding

Alle voedingssupplementen die u nodig heeft om het beste uit u te halen

Alles zien
Sportvoeding
Onze bestsellers

Categorieën Sportvoeding

Topmerken Sportvoeding

Wat is sportvoeding?

Sportvoeding is een specifieke soort voeding voor sporters die hun prestaties in duursport willen maximaliseren, hun spiermassa en kracht willen verhogen in anaërobe sport of voor diegene die hun gewicht onder controle willen houden mits zij een gezond leven leiden en dit combineren met sport.

Sportvoeding dient als aanvulling op alle trainingsfasen, van de opwarmings- (hydratatie, energie) tot de rustfase (gezondheid van de gewrichten, herstel) en begeleidt de sporter gedurende de volledige work-out en helpt hem/haar zijn/haar doelstellingen te bereiken.

Afhankelijk van de doelstelling en de soort sport die je doet, zal je een uitgebreid gamma van de meest complete producten en de meest professionele formules vinden die op de markt beschikbaar zijn.

sportvoeding

Waarom kiezen voor sportvoeding?

Sportsupplementen zijn nuttig voor elke sporter om goede resultaten te krijgen. Deze producten helpen bij het verbeteren van de atletische prestaties (snelheid, kracht en mobiliteit), zorgen voor een sneller herstel en houden de energie op peil om krachtige en intense trainingen te doorstaan.

De formules van deze producten zijn ontworpen zodat de gebruiker precies het aantal koolhydraten, vetten en proteïnen kent van het product die hij/zij inneemt, wat ervoor zorgt dat hij/zij niet alleen zijn/haar doelstellingen bereikt maar ook het actieve leven van de sporter verlengt. Sportvoeding maakt een verschil wanneer deze gecombineerd wordt met een goede voeding en constante training.

sportvoeding

Tips voor het kiezen van de voeding

 • 1. DUURSPORTEN

  Opwarming: Vóór de work-out raadt men een goede hydratatie en licht verteerbaar voedsel aan om verzwakking en sequentiële aanvoer van voedingsstoffen in het lichaam tegen te gaan. U kunt aan deze behoeften voldoen met energierepen of isotone bereidingen met de juiste hoeveelheden koolhydraten.

  Tijdens de training: Naast de bovenstaande zijn vooral de gels interessant. Deze zijn ontworpen om de oefening niet te onderbreken en de vermoeidheid uit te stellen.

  Na de training: Zorg voor een optimaal herstel en voorkom mogelijke letsels met de producten voor de bescherming van de gewrichten, vitamine- en mineralencomplexen en specifieke producten voor het herstel van de spieren.

 • 2. FITNESS EN KRACHTSPORT

  Voor dit soort sport heeft het lichaam extra toevoer van voedingsstoffen nodig die speciaal ontworpen zijn om de spieren en de kracht te ontwikkelen, wat men moeilijk kan verkrijgen door de vijf maaltijden per dag die we moeten eten. Hiervoor kunnen wij aan ons dieet supplementen toevoegen die ons grotere hoeveelheden proteïnen, aminozuren of andere voedingsstoffen opleveren die actief betrokken zijn bij de ontwikkeling van spiermassa en die de anabole processen bevorderen.

  We beschikken o.a. over categorieën voor de gewichtstoename, spieropbouw, verschillende soorten creatine of stikstofmonoxidevoorlopers die de sporter helpen om sneller het resultaat van zijn/haar inspanningen te zien.

  Al de formules zijn dopingvrij en als men deze supplementen op een verantwoorde manier gebruikt, zijn ze onmisbaar in de routines van de atleet.

 • 3. GEWICHTSCONTROLE

  De sportvoeding toegewijd aan gewichtscontrole is niet alleen een cosmetische kwestie, het betreft fit zijn door een goede gezondheid. Door aan lichaamsbeweging te doen in combinatie met een gezond en evenwichtig dieet is het voor de gebruiker gemakkelijker om zijn/haar ideale gewicht te behouden. De thermogenics zijn een voorbeeld van supplementen, een ander voorbeeld zijn de vetmobilisators (CLA of andere samenstellingen op basis van L-carnitine) en dan zijn er ook nog de vet- of koolhydraatblokkers. Met deze uitgebreide categorisatie, passen we ons niet alleen aan om incidentele excessen te vermijden maar bieden we ook constante steun aan sport om onze doelen te bereiken.

  In lijn met de producten die gericht zijn op dit soort lichaamsverzorging, zijn we bezig met de ontwikkeling van een categorie over nutricosmetica met de beste merken om specifieke lichaamsverzorgingsproducten aan te bieden.