Leg developers Powerline

Leg developers zijn fitnessapparaten die ontworpen zijn om de spieren van het onderlichaam te trainen zoals de benen, de tweehoofdige kuitspier, de billen, de achterdijbeenspieren, de adductoren en de cuadriceps. Deze apparaten hebben een vaste en stevige structuur en bieden je een zachte, vloeiende en vooral comfortabele workout die kan worden afgestemd op elke gebruiker. Meer informatie

Kies tot 4 producten om te vergelijken producten geselecteerd

 • Iis voorzien van twee verstelbare stalen veiligheidspinnen, drie verschillende start- en stopposities en een traanplaat voetplaat voor extra grip.
  Powerline PVLP156X Leg Press
  0 Sterren (0)
  • Type machine:Geschikt voor schijven
 • Niets staat u meer in de weg om de kuitspieren compleet aan te pakken.
  Powerline Seated Calf Machine PSC43X
  0 Sterren (0)
  • Type machine:Geschikt voor schijven

Koopgids voor een leg developper


Net zoals bij de Upper Boddy-machines of de buik-en rugmachines, is het grootste voordeel van de leg developers hun specialiteit aangezien ze, afhankelijk van het model en de gerealiseerde workout, een complete en doeltreffende training van o.a. de benen, de billen, de cuadriceps of achterdijbeenspieren en nog andere spieren van het onderlichaam, bieden. Dit vertaalt zich in een efficiëntere en meer geconcentreerde workout tijdens de trainingen van de gebruiker, die uitdrukkelijk en op elk moment kan kiezen welke spieren hij/zij wil versterken en vorm geven.

leg developper

Hoewel alle leg developers dienen om het onderlichaam te trainen, bestaan er verschillen tussen de beschikbare modellen die bepalend kunnen zijn op het moment van de aankoop:

 • 1) Soort toestel: Volgens de bruikbaarheid
 • 2) Soort toestel: Volgens de weerstand
 • 3) Soort toestel: Volgens het gebruik
 • 4) Materiaal, weerstand en maximale belasting
 • 5) Maximale gebruikersgewicht

1) Soort toestel: Volgens de bruikbaarheid

Afhankelijk van het model, kan het fitnessapparaat min of meer compleet zijn. Een aantal toestellen laten je toe om verschillende spiergroepen te trainen naargelang de oefening maar anderen zijn gespecialiseerd in een specifieke spiergroep zodat de gebruiker zich op die spiergroep kan concentreren en die met grotere intensiteit kan trainen tijdens zijn/haar workouts. Vandaar dat je, afhankelijk van de spier of de spieren die je wilt versterken en vorm wilt geven, moet kiezen voor het ene of het andere toestel.

2) Soort toestel: Volgens de weerstand

Bij de leg developers kan men, net zoals bij de buik- en rugmachines en de Upper-Body machines, de weerstand bepalen aan de hand van selecteerbare platen of het laden van gewichten. De belangrijkste verschillen zijn dat bij de apparaten met een weerstand door middel van selecteerbare platen, het heel eenvoudig is om het gewicht te kiezen en het niet nodig is om het gewicht te laden, en bovendien is de prijs van deze platen al inbegrepen in de eindprijs van het apparaat. De gewichten, daarentegen, zijn niet inbegrepen in de eindprijs en de aanpassing van het gewicht verloopt manueel waarbij de gewichten één voor één moeten worden geladen.

leg developper

3) Soort toestel: Volgens het gebruik

De leg developers, zoals ook het geval is bij andere cardio-apparaten of fitnessaparaten, kunnen worden ingedeeld in "voor thuisgebruik, semiprofessioneel en professioneel", afhankelijk van de intensiteit en de gebruiksfrequentie die ze kunnen ondersteunen. Deze indeling is rechtstreeks van invloed op de garantie van het product waardoor het belangrijk is dat je kijkt of het apparaat waarvoor je kiest, de trainingsintensiteit van de oefening waaraan je het toestel zult onderwerpen, aankan.

4) Materiaal, weerstand en maximale belasting

Het materiaal waaruit het apparaat is vervaardigd en de maximale belasting dat het kan ondersteunen zijn twee aspecten die de weerstand van het apparaat bepalen. Het is belangrijk om deze waarden te controleren voordat je voor het ene of het andere model kiest om zo een waarborg te verkrijgen over de geschatte levensduur.

5) Maximale gebruikersgewicht

Alle cardio- en fitnessapparaten hebben een maximale gebruikersgewicht dat ze kunnen ondersteunen. Het wordt aanbevolen om deze limiet niet te overschrijden voor een goede werking van het apparaat en voor een optimale workout.

leg developper
terug

Links over die u kunnen intereseren Leg developers