Tot 23/12/2019
Ontdek HIER onze kerstaanbiedingen

Sporthorloge en hartslagmeter accessoires

Alles zien
Sporthorloge en hartslagmeter accessoires

Categorieën Sporthorloge en hartslagmeter accessoires

Topmerken Sporthorloge en hartslagmeter accessoires

Accessoires hartslagmeters

Deze categorie wordt gevormd door alle accessoires die geïntegreerd kunnen worden in de hartslagmeters, hetzij om extra functies toe te voegen aan het apparaat, hetzij voor het onderhoud of de vervanging van bepaalde onderdelen ervan: sensoren (loop-, gps-, fiets- of polsslagsensoren), accu's, batterijen, bandjes, datatransmissiekabels of beschermings- en reinigingssystemen van de horloges.

accessoires hartslagmeters


Sensoren

De sensoren zijn de meest gezochte accessoires door de gebruikers om te incorporeren in de hartslagmeters, omdat zij interessante functies toevoegen aan de analyse van de trainingen.

Dit is het geval bij de gps-sensoren. Zij geven via gps de positie door en hiermee kan de hartslagmeter gegevens verzamelen zoals snelheid, hoogte, afstand of positie, en nog andere functies die gekoppeld zijn aan de gps-coördinaten. De fietssensoren worden op het wiel of de pedalen van een fiets aangebracht en berekenen het aantal trappen die de pedalen uitvoeren en verstrekken gegevens zoals snelheid, afstand, cadans of trapkracht. De loopsensoren worden op de schoen aangebracht en meten het aantal stappen tijdens trainingen of competities om gegevens omtrent snelheid, afstand of cadans te verstrekken. En tot slot zijn er de polsslagsensoren. Zij meten de hartslag, een belangrijk gegeven om de vooropgestelde doelen voor alle trainingen te bereiken.

De keuze van een sensor hangt dus af van de soort sport die de gebruiker wenst te beoefenen en zijn/haar doelstellingen. Bovendien, hangt het gebruik van de gegevens die deze sensoren verstrekken af van de compatibiliteit met de hartslagmeter in kwestie.

Na het verkrijgen van deze gegevens, kunnen deze dankzij de transmissieapparaten worden overgebracht naar een pc om deze te analyseren en statistieken te creëren, een opvolging uit te voeren, te concurreren tegen andere gebruikers of om de resultaten en de prestaties te delen in de bestaande online applicaties of met vrienden.

accessoires hartslagmeters


Vervangingsonderdelen

Accu's, batterijen of polsbandjes zijn andere belangrijke accessoires voor een hartslagmeter. Na verloop van tijd en het gebruik van deze accessoires kan hun levensduur worden aangetast waardoor de hartslagmeter niet optimaal presteert. Om een optimale werking van het apparaat te garanderen, is het belangrijk om deze te vervangen van zodra ze tekenen van slechte staat beginnen vertonen. En, dankzij accessoires zoals deze van de subcategorie "Bescherming en reiniging van horloges", is het mogelijk om hun levensduur te verlengen of hun slijtage te beperken.