Kerst: Ontdek onze aanbiedingen om het hele jaar door fit te zijn

Isotone sportvoeding GoldNutrition

De isotonen of isotone dranken zijn producten die behoren tot de sportvoedingscategorie en die voornamelijk dienen om te hydrateren, om energie te leveren en te zorgen voor een verbetering van de sportprestaties. De isotone dranken bevatten suikers en mineralen die snel geabsorbeerd worden door het lichaam en die bijdragen tot een sneller herstel (dan met water) van de verliezen tijdens het uitvoeren van een zware lichamelijke inspanning. Meer informatie

Kies tot 4 producten om te vergelijken producten geselecteerd

 • Is een supplement dat je sodium en bloedsuikergehalte herstelt om je energiek en gehydrateerd te houden voor optimale prestaties.
  GoldNutrition Gold Drink - 1kg

  Bezorging 2-3 werkdagen

  GoldNutrition Gold Drink - 1kg

  0 Sterren (0)

  Smaak: Citroen, Tropisch fruit, Oranje, Ananas, Watermeloen

  • Doel: Hydratatie
  • Gebruik: Tijdens de training
  • Vorm: Poeder
 • Bevat nu BCAA's (branched-chain aminozuren) en PeptoPro.
  GoldNutrition Gold Drink Premium - 750g
  0 Sterren (0)

  Smaak: Citroen, Bosvruchten, Passievrucht, Oranje

  • Doel: Herstel
  • Gebruik: Tijdens de training
  • Vorm: Poeder

Koopgids van isotonen


De isotonen of isotone dranken zorgen voor hydratatie tijdens en na lange trainingen, vooral intensieve trainingen of onder zware omstandigheden omdat, hoewel water dient als bron van hydratatie, afhankelijk van de intensiteit en duur van de oefening, het mogelijk is dat water niet voldoende is voor de vervanging van elektrolyten die nodig is voor een optimaal herstel. De isotonen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en smaken en bevatten een kleine hoeveelheid ingrediënten die nodig zijn om dit essentiële punt te verwezenlijken voor een beter en sneller herstel.

Voordelen van isotonen

VÓÓR EN TIJDENS: Ze helpen de vermoeidheid uit te stellen en de sportprestaties te verbeteren.
ERNA: Ze versnellen het herstel en de rehydratatie van het lichaam.

 • · Ze hydrateren het lichaam en geven je bovendien meer energie en een betere sportprestatie.
 • · Ze verminderen de kans op spierkrampen- en vermoeidheid.
 • · Ze verbeteren de weerstand van de spieren en de ligamenten.
 • · Ze bevorderen de opname van intestinale vloeistoffen en energie.
 • · Ze vervangen de verloren elektrolyten met de integratie van kalium, natrium, magnesium, calcium en mineralen.

isotonen

Formaat van de isotonen

De isotone dranken zijn verkrijgbaar in twee verschillende formaten: Poedervorm en zakjes. De poederblikken bevatten meer product terwijl de zakjes kleiner zijn en reeds de aanbevolen dosis bevatten. De aanbevolen hoeveelheid poeder die toegevoegd moet worden aan het water zal afhangen van de intensiteit van de oefening, van de weersomstandigheden en de fysieke conditie van de gebruiker.

Samenstelling van de isotonen

Afhankelijk van de toegevoegde hoeveelheid aan de isotone drank, kunnen we drie soorten onderscheiden:

Hypotone dranken: Bevatten over het algemeen minder dan 4 g suiker (koolhydraten) per 100 ml en hebben een lagere osmotische druk dan de lichaamsvloeistoffen. Dat wil zeggen dat het dranken zijn met een lagere concentratie opgeloste stof dan bloedplasma. Ze verlichten de dorst en zijn vooral geschikt voor recreatieve sport en minder intense sport.

Isotone dranken: Bevatten over het algemeen tussen 4 en 8 g suiker (koolhydraten) per 100 ml en hebben dezelfde osmotische druk als de lichaamsvloeistoffen. Dat wil zeggen dat het dranken zijn met een concentratie opgeloste stof die gelijk is aan het bloedplasma. Ze verlichten de dorst, ze leveren energie en ze zijn vooral geschikt voor duursport.

Hypertone dranken: Bevatten over het algemeen meer dan 8 g suiker (koolhydraten) per 100 ml en beschikken over een hogere osmotische druk dan de lichaamsvloeistoffen. Dat wil zeggen dat het dranken zijn met een concentratie opgeloste stof die hoger is dan het bloedplasma. Ze leveren energie en ze zijn vooral geschikt om te consumeren vóór de sportactiviteit en langdurige maar minder intensieve inspanningen omdat ze trager worden opgenomen dan water.

isotonen
terug

Links over die u kunnen intereseren Isotone sportvoeding