Retourvoorwaarden

Wij maken het u gemakkelijk, bekijk onze voorwaarden voor retourneren

Wij weten dat het retourneren van een product tijd en energie kost, daarom proberen wij het voor u zo aangenaam mogelijk te maken. Hieronder vindt u onze voorwaarden voor het retourneren:

30-Dagen Retourgarantie: U kunt artikelen binnen 30 dagen na ontvangst retourneren. Download hier het retourformulier.

Bijna alle artikelen kunnen worden geretourneerd of geruild, zolang ze ongebruikt zijn en in perfecte staat verkeren. Alle productverpakkingen (dozen, handleidingen, garantiekaarten, enz.) en certificaten van echtheid, sortering en taxatie moeten met het artikel worden teruggestuurd. Er zijn echter uitzonderingen op het herroepingsrecht.

Restitutie uitzonderingen:

  • Bederfelijke goederen (bijv. sportvoedingsartikelen).
  • Om hygiënische redenen kunnen wij geen terugbetalingen aanbieden als de originele verpakking is geopend en de verzegeling is verwijderd.
  • De levering van diensten, zodra de dienst volledig is uitgevoerd.

De verzendkosten voor het retourneren van producten zijn voor rekening van de klant.

U kunt het artikel zelf terugsturen naar ons magazijn of wij kunnen het ophalen met onze transporteurs. De kosten voor het retour zenden zijn als volgt:

  • Voor accessoires, weegschalen, mini-steppers, hartslagmeters, elektrostimulators bedragen de kosten €15.
  • Voor de rest van de producten die minder dan 50 kg wegen, is de afhaling €30.
  • Voor de rest van de producten die meer dan 50 kg wegen, is het €50.

Zodra het product in ons magazijn is en wij hebben gecontroleerd dat het in dezelfde staat verkeert als waarin het is geleverd, wordt het bedrag teruggestort op uw oorspronkelijke betaalwijze.

Indien u via bankoverschrijving heeft betaald, zal u gevraagd worden een IBAN code op te geven. Indien u een defect, beschadigd, onjuist, incompleet of gebruikt artikel retourneert, zal dit in mindering worden gebracht op het te retourneren bedrag.

U bent alleen verantwoordelijk voor de waardevermindering van de producten die het gevolg is van een andere behandeling dan die welke noodzakelijk is voor de loutere controle van de goede staat van het product. In dit geval kan het goed een waardevermindering ondergaan, vanaf het moment dat het ontvangen is tot het moment dat het geld terug op uw rekening staat, maximaal 14 werkdagen daarna.

Product dat per abuis niet overeenkomt met de bestelling: fitnessdigital neemt de kosten op zich voor het ophalen van het verkeerde product en het leveren van het product dat overeenkomt met de geplaatste bestelling.

Was dit antwoord nuttig?