Kerst: Ontdek onze aanbiedingen om het hele jaar door fit te zijn

Essentiële aminozuren Weider Nutrition

De essentiële aminozuren zijn die aminozuren die niet kunnen aangemaakt worden door het lichaam, waardoor ze dus rechtstreeks via voeding moeten worden opgenomen. Er bestaan 9 essentiële aminozuren, elk met verschillende kenmerken en functies: Fenylalanine, histidine, lysine, tryptofaan, methionine, isoleucine, leucine, threonine en valine. De sportvoedingsproducten in deze categorie werden samengesteld met een aantal van deze aminozuren om aan bepaalde behoeften te voldoen. Meer informatie

Kies tot 4 producten om te vergelijken producten geselecteerd

 • Amino Blast Mega Forte is een van de hoogst gedoseerde aminozuur supplementen op de markt.
  Weider Nutrition Amino Blast Mega Forte - 20 ampoules
  Kerst
  Inclusief cadeau

  Bezorging 2-3 werkdagen

  Weider Nutrition Amino Blast Mega Forte - 20 ampoules

  0 Sterren (0)
  • Doel: Spierherstel
  • Gebruik: Na de training
  • Vorm: Drinkampullen
  • Vegan: Nee
 • Met aminozuren, de bouwstenen van ons lichaam.
  Weider Nutrition Whey Aminos (2x1) - 2 x 300 tabletten
  Kerst
  Inclusief cadeau

  Bezorging 2-3 werkdagen

  Weider Nutrition Whey Aminos (2x1) - 2 x 300 tabletten

  0 Sterren (0)
  • Doel: Spierdefinitie
  • Gebruik: Na de training
  • Vorm: Tabletten
  • Vegan: Nee

Koopgids voor essentiële aminozuren

Soorten essentiële aminozuren

Fenylalanine: Verheft de stemming, vermindert de pijn en draagt bij aan het geheugen en het leren. Wordt gebruikt om depressie, artritis, menstruele krampen, migraine en obesitas te behandelen.

Histidine: Essentieel voor weefselgroei- en herstel, voor de productie van rode en witte bloedcellen, bescherming tegen straling, verlaging van de bloeddruk en de verhoging van seksuele opwinding.

Lysine: Garandeert een adequate opname van calcium en behoudt een goed evenwicht van stikstof. Komt ook tussen bij de vorming van collageen waarmee het kraakbeen en het bindweefsel is samengesteld.

Tryptofaan: Helpt slapeloosheid tegen te gaan door de normale slaap te induceren, vermindert de angst en depressie, stabiliseert de stemming, helpt bij de behandeling van migraine en bij een goede werking van het immuunsysteem.

Methionine: Voorkomt aandoeningen van het haar, de huid en nagels, helpt vetten af te breken en bij de ontgifting van schadelijke stoffen zoals lood en zware metalen, en helpt bij het verminderen van de spierzwakte.

Isoleucine: Bevordert de vorming van hemoglobine, stabiliseert de bloedsuikerspiegel en de energieniveaus. Helpt bovendien bij spierweefsel-, huid- en botherstel.

Leucine: Bevordert de genezing van spierweefsel, de huid en de botten. Bovendien verlaagt het ook de bloedsuikerspiegel en helpt het om de productie van het groeihormoon te verhogen.

Valine: Noodzakelijk voor het spiermetabolisme en de coördinatie, het weefselherstel en dient om het stikstof in het lichaam in evenwicht te houden.

Threonine: Helpt de correcte hoeveelheid eiwitten in het lichaam te behouden, is belangrijk voor de vorming van collageen, elastine en tandglazuur en het voorkomt vetophoping in de lever.

terug

Links over die u kunnen intereseren Essentiële aminozuren