Buiktrainers Body-Solid

Er bestaan twee belangrijke soorten accessoires om de buikspieren mee te trainen, de buikspiertrainers met een steun voor de nek en de trainingswielen. Hoewel beide accessoires heel populair zijn, zijn de meningen van de gebruikers verdeeld omtrent hun voorkeur. Sommigen verkiezen de begeleiding en de neksteun van de buikspierapparaten en anderen verkiezen de vrijheid die de wielen bieden. Men moet weten dat beide soorten accessoires gericht zijn op een thuismarkt. Meer informatie

Kies tot 4 producten om te vergelijken producten geselecteerd

  • Met de Body Solid Ab Wheel kun je zeer effectief de buik- en rugspieren trainen.
    Body-Solid Ab Wheel

Koopgids van buikspieraccessoires


Deze accessoires hebben een begeleiding-steun waarmee de buikspieroefeningen op een adequate manier kunnen worden uitgevoerd en die helpen om de onnodige spanning in de wervelkolom en nek te vermijden. De meeste van deze apparaten zijn vervaardigd uit metaal waardoor ze een resistente en duurzame structuur hebben. Wanneer men voor het ene of het andere model kiest, moet men rekening houden met de verschillen tussen de modellen:

Instelbare lengte en hoogte: Een goed apparaat voor buikspieroefeningen moet instelbare lengtes hebben, zodat de rotatie wordt aangepast aan de hoogte en de meest comfortabele positie van de armen van de gebruiker. Als het apparaat vast is en niet de correcte lengte heeft voor de gebruiker, zal de workout niet de meest efficiënte zijn en zou deze zelfs blessures kunnen veroorzaken voor de rug.

Bekleedde hoofdsteun: De bekleedde hoofdsteun moet breed zijn en sterk genoeg zijn om de nek te beschermen, aangezien de buis anders te veel druk zou uitoefenen op één punt, waardoor pijn en ongemak ontstaan.

Trainingsmat

Het wordt aangeraden dat de AB-trainer over een trainingsmat beschikt omdat deze zal vermijden dat de gebruiker slipt tijdens zijn/haar training, wat ervoor zorgt dat de buiging telkens op de correcte manier verloopt en de gebruiker niet verschuift tijdens de oefening.

Buikspierwielen

In tegenstelling tot de begeleide apparaten, heeft het wiel een grote bewegingsvrijheid, en is het de favoriet van vele gebruikers, aangezien het bij sommige oefeningen niet alleen vorm geeft aan de buikspieren, maar ook de spieren van de rug strekt.

power wheel

Breedte en materiaal van het wiel

Een wiel voor buikspiertraining moet minstens 2,5 cm breed zijn en moet vervaardigd zijn uit rubber of een andere stof met goede tractie omdat het stabiel en stevig moet voelen, en alleen moet slippen in die zin die voor de oefening vereist wordt, anders zou het spanning en scheuren kunnen veroorzaken in de arm- en beenspieren, de schouderspieren en de spieren van de zij.

Materiaal van het stuur

Het is belangrijk dat het stuur bedekt is met schuimrubber, latex of iets gelijkaardigs omdat het gewicht rust op het wiel en men het veilig vast moet kunnen houden.

power wheel

Lengtebeperkingen

Sommige buikspierwielen hebben een touw dat de lengte van de route die het wiel aflegt, beperkt, en dat verankerd zit in een kussentje waarop de gebruiker zijn/haar knieën steunt. De lengte van dergelijk touw kan aangepast worden door de gebruiker, zodat de intensiteit van de workout kan gevarieerd worden.

terug

Links over die u kunnen intereseren Buiktrainers